Proč tloustneme, i když jíme “zdravě”?

cukr

Za vším hledejte cukry! Cukry neboli sacharidy jsou samozřejmě důležité, jen si musíme umět vybrat ty správné. Pomůckou nám budiž fakt, že je máme hledat v jejich přirozené podobě. To znamená ve všem, co roste. Je důležité pochopit, že cukr v přirozené podobě konzumovat musíme, je to zdroj naší energie. Naopak přidaný cukr, který je uměle přidáván skoro do všeho (aby to lépe chutnalo), je vhodné zcela vynechat.

Hlavní je zisk

Většinu potravinářských společností zajímá jen to, jak dosáhne co největšího zisku. Dosahují ho tím, že do základních surovin přidají spoustu cukru, soli a různých éček. Cukr proto, že je to droga, která ovládá naše chutě. Sůl proto, aby výrobek měl plnější chuť a různá éčka a stabilizátory, aby výrobek byl větší a měl delší datum spotřeby. 90 % průmyslově zpracovaných výrobků obsahuje zbytečně přidaný cukr.

Nepodporujme takové společnosti, které si jdou pouze tvrdě po zisku a nezajímá je dopad jejich výrobků na naše zdraví. Hledejme kvalitu a plnou hodnotu všech použitých surovin.

Proč to dělají?

Víme, že uvěřit a udělat první krok je těžké. Nahrává tomu fakt, že neexistuje žádný správní kontrolní orgán, který by kontroloval složení jejich výrobků před vpuštěním na trh. Bohužel taková kontrola asi nikdy existovat nebude. V dnešní době podporuje jeden průmysl ten druhý. Kdyby nebylo výrobků ovlivňujících negativně naše zdraví, neexistoval by farmaceutický průmysl a prodej všemožných léků na potlačení jejich následků by nebyl tak lukrativní.
Pokud přistoupíme na hru potravinářských korporací a naše stravování se bude skládat převážně z výrobků hlásajících klamavě “jsme zdravé”, nebude naše tělo (naše orgány ani svaly) schopné správně fungovat, a to se odrazí i na naší náladě a samotném zdraví. Když si poctivě přečtete etikety s nutričním složením, zjistíte, že líbivý a zapamatovatelný slogan je jen lživá reklama, která má za cíl jediné; dosáhnout co největšího zisku.

Máme dlouhodobě vyzkoušeno, že při správně nastaveném jídelníčku s dostatečným množstvím přírodních tuků a bílkovin stačí přijímat minimální množství sacharidů za den. Proč? Protože přirozenou tukovou zásobu, kterou máme, si je tělo samo schopné přeměnit na potřebnou energii a bez problémů normálně fungovat.
Nenechávejte se ovlivňovat. Nenakupujte podle líbivosti reklam nebo obalů. Začněte přemýšlet o tom, co jíte!

0 Odpovědi

Zanechte svou odpověď

Chcete se připojit k diskuzi?
Neváhejte přidat svůj komentář!

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *